چگونه تراز خود را در آزمون ها افزایش دهیم؟
در تمرین های تستی، زمان، سرعت و دقت رو رعایت کن!
بعضی افراد تایم زیادی رو صرف یه تست میکنن و در پایان تعدادی از سوالات رو نخونده رها میکنن.
اما در مقابل بسیاری از بچه ها هستن که با عجله تست میزنن و به جواب های اشتباه میرسن، چون سوال هارو با عجله و سطحی خوندن!
- در آزمون های تستی معمولا چهارگزینه شبیه به هم هستن و کار شما پیدا کردن جواب درست تر و صحیح تره. پس چهارگزینه رو باهم مقایسه کرده و در انتخاب پاسخ عجله نکنید.
- پاسخ هایی که میدونید غلطه رو حذف کنید و روی اونا خط بکشید، با این کار احتمال رسیدن به پاسخ درست رو بیشتر کردید.
- همه ی سوالات رو جواب ندید، زیرا پاسخ های شانسی موفقیت رو از شما دور میکنه چراکه این پاسخ های غلط دارای نمره منفی هستن.
- وقتی در سوالی شک دارید، کنارش علامت بزنید و ازش بگذرید و در فرصتی مناسب دوباره حلش کنید.
راهکار هایی برای افزایش تراز
۱- قبل از آزمون
حتما صبحانه میل شود، یک غذای سبک، ولی از نوشیدنی ها زیاد استفاده نشود.
۲- استرس نه!
شما درس ها را اگر خوانده اید و تست هارا حل کرده اید، به یک آمادگی نسبی رسیده اید، پس جای نگرانی وجود ندارد، شما بهترین فرد برای حل کردن تست های آزمون هستید.
بنابراین ازافکار منفی دوری کنید و به استرس “نه” بگویید.
۳- برنامه ریزی:
با برنامه و منظم درس خواندن را سر منشأ کارهایتان قرار دهید، شما زمانی نتیجه خواهید گرفت که منظم، مداوم، با مرور و تعادل درس بخوانید.
۴- تکنیک های مدیریت زمان
را رعایت کنید، و از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. برای تقویت این قسمت، باید تست های زمان دار بزنید البته این برای زمانی است که پیشرفت کرده باشید و چند گام جلوتر باشید. در تست های خانگی و آزمون ها توجه به ساعت و زمان را فراموش نکنید تا در جلسه کنکور استرس زمان را نداشته باشید.
۵- خوب یاد بگیر
مطالب را حفظ نکنید. مطالب را طوری یاد بگیرید که بتوانید در مورد آن با دیگران صحبت کنید.
۶- تکنیک مقابله با سوالات سخت:
برای موفقیت در آزمون باید سوالات سخت را از سوالات آسان جدا کنید و ابتدا سوالات آسان را جواب دهید. در این صورت هیچگاه سوالات آسان شکا بدون پاسه نمی ماند و شما زمان را برای پاسخ دادن به آنها از دست نمی دهید.
۷- اولویت بندی دروس:
بسیاری از شرکت کنندگان آزمون، فکر می کنند باید همه ی سوالات را بلد باشند و به همه ی سوالات پاسخ دهند در صورتی که رتبه ۱ کنکور نیز چنین تفکری ندارد، بنابراین همه ی بخش ها را مطالعه نکنید در غیراین صورت تسلط کافی برهیچ یک از بخش ها نخواهید داشت.
اگر یک بخش از کل یک کتاب درسی، سوالات زیادی را در کنکور و آزمون ها، به خود اختصاص داده عقل حکم می کند که ان بخش را نسبت به بخش های دیگر بیشتر و عمیق تر بخوانیم.
بنابراین در اولویت بندی به این دو بخش توجه کنید: آسان ها را باید بزنید و بخش های پرتست را نیز باید بخوانید
۸- در هر آزمون بر یک درس تمرکز کنید:
به این معنی که مثلا شما امروز آزمون داده اید و متوجه شدید در درس زبان مشکل دارید و درصد کمی را کسب کردید، بنابراین تمرکز خود را روی درس زبان بگذارید تا در آزمون بعدی درصد خود را از ۳۰ تا ۶۰ برسانید.
البته این به این معنا نیست که دروس دیگر را رها کنید، بلکه باید تلاش و تمرکز خود را در این درس بیشتر کنید.
۹- جمع بندی قبل از آزمون (۴ و ۵ شنبه):
جمع بندی دروس باعث می شود شما مطالبی را که خوانده اید در ذهنتان تثبیت کنید. طوری برنامه ریزی کنید که روز قبل از آزمون را مطالب جدید نخوانید. خلاصه های خود را قبل از آزمون مرور کنید.
۱۰- بررسی و تحلیل کارنامه:
هرجلسه پاسخ آزمونتان را تحلیل کنید. یکی از دلالیل موفقیت در آزمون، تکرار نکردن اشتباهاتی است که ممکن است در آزمون بعدی نیز، با آن تیپ سوال مواجه شوید.
موفق و پیروز باشید:)
دکتر شایان بیگلری